Coachgesprekken lenen zich uitstekend voor werkgerelateerde problematiek en problematiek waarbij de gecoachte vragen heeft over vaardigheden of handelingen.

Please install WordPress SEO by Yoast plugin and enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Waarom een training omgaan met agressie van PW Consultancy

Een cursus omgaan met agressie kan voor vele voordelen zorgen binnen uw organisatie. De trajecten bieden een daadwerkelijke bijdrage aan de persoonlijke vaardigheden van de medewerker. Wij begeleiden hen individueel en in een groep met tussentijdse opdrachten. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de medewerker duurzaam leert in een cursus omgaan met agressie. Het traject is maatwerk, efficiënter en goedkoper dan traditionele vormen van trainingen. De medewerker is na het traject klaar en hoeft niet meer opnieuw begeleid te worden. Een traject bestaat uit een mengvorm van coachen (on the job), doceren, trainen en adviseren.

De voordelen van de cursus omgaan met agressie

Een training omgaan met agressie kent diverse voordelen, namelijk:

 • We begrijpen als geen ander hoe een mens leert en hebben daar onze onze methodiek op afgestemd;
 • De opbrengst na het traject is groot. De medewerker heeft daadwerkelijk geleerd om te gaan met agressie en is dus vaardig(er) dan voorheen. Dit in tegenstelling tot tradiotionele vormen waarvan de effectiviteit nooit werd aangetoond;
 • Je bepaalt hoeveel medewerkers periodiek kunnen deelnemen. Daarmee kan je zelf bepalen wat het budget zal worden per jaar. Je bepaalt ook wat de tijdsinvestering mag zijn voor een traject. Wij adviseren je hierin en samen stemmen we de optimale vorm af;
 • Het traject wordt gedaan met medewerkers die hiervoor hebben gekozen. Daarmee zal het thema beter uitgedragen worden in de organisatie;
 • De medewerkers in het traject zullen met de tussentijdse opdrachten het thema steeds onder de aandacht brengen van de andere medewerkers en daarmee al kennis overdragen;
 • De medewerkers hoeven niet een hele dag te worden uitgepland voor een training. Zij zijn hooguit 1 – 2 uur van de werkplek. Het dagelijkse werk wordt dus nauwelijks verstoord.

Kort samengevat komt het op het volgende neer. Wij zoeken naar de kracht van de deelnemer in het thema omgaan met agressie. In het individuele deel zal de deelnemer leren vanuit de intrinsieke behoefte, denkwijzen en patronen, op een andere manier naar de eigen reactie als ook die van de ander te kijken. In het gedeelte met een groep zullen de deelnemers oefenen in de-escalerende vaardigheden en samen nieuwe perspectieven ontdekken. Hiermee wordt de blik breder en de eigen mogelijkheden uitgebreid. Door de opdrachten die de deelnemers krijgen, wordt het thema agressie vanuit verschillende invalshoeken onder de loep genomen. Hiermee wordt de organisatie krachtiger van binnenuit.

Zo biedt de organisatie alle medewerkers de mogelijkheid om in een training omgaan met agressie te kunnen leren. Door jaarlijks een budget vrij te maken heb je een prachtige manier om jouw medewerkers, die er behoefte aan hebben, te sterken in het thema.

Mocht je meer willen weten rondom onze visie over trainingen, dan wordt het boek “training omgaan met agressie, een duurzaam alternatief” aanbevolen.

Is een traject, cursus of training omgaan met agressie wel iets voor mijn organisatie?

Agressie is de moeilijkste vorm van communiceren. De spanning neemt toe, het denkvermogen neemt af, de emoties zoeken naar veiligheid et cetera. In die onrust is het moeilijk om, zoals we dat zeggen, bij jezelf te blijven. Kortom; ben je nog in staat om afgewogen keuzes te maken voor de lange termijn in plaats van toe te geven aan de impuls voor de hele korte termijn.

Omdat bij agressie de escalatie zo op de loer ligt, is het juist van groot belang om agressie te kunnen hanteren en de-escaleren. Denk aan klantcontact, samenwerking en publiek domein. Dus alle plaatsen waar medewerkers in contact komen met anderen kan een vorm van agressie spelen. Door de medewerkers te helpen om goed zicht te krijgen op wat er gebeurd en hoe zij op hun manier in staat zijn om de agressie te de-escaleren, geef je de medewerkers het beste wapen tegen agressie in handen. Namelijk zijzelf. Door de agressie op de juiste manier in te schatten en daarop effectief te reageren, blijft het werken veilig, ook als agressie in het spel komt.

Wat leert men onder andere in een traject:

 • Wat is sterk aan je persoonlijkheid en hoe zet je dat in bij het omgaan met agressie;
 • De manier waarop gedachten en interpretaties zich vormen rondom agressie;
 • Eigen patronen loslaten en vanuit een breder perspectief naar agressie kunnen kijken;
 • Hoe kun je jouw eigen spanning hanteren en gebruiken;
 • Hoe ga je met probleemsituaties om (copingstijlen);
 • Conflicthantering vanuit de eigen kracht;
 • Doorgronden van het proces de-escaleren;
 • Wat is agressie;
 • Leren van elkaars ervaringen en zienswijze (verbreding mogelijkheden);
 • Communicatieve vaardigheden waaronder de-escalerende vaardigheden;
 • Samenwerken aan opdrachten ter bevordering van de algehele veiligheidsbeleving;
 • Hoe kun je stress/spanning herkennen bij collega’s en hen daarin helpen;
 • Bespreekbaar maken van agressie.

Het leerdoel is in z’n algemeenheid groter dan een opgesomd rijtje.

Het belangrijkste doel:

De deelnemers met meer zelfvertrouwen te laten handelen bij situaties met agressie.

Werkwijze PW Consultancy
Of je kiest voor een traject, een training of een cursus omgaan met agressie. Wij zoeken met jou naar de best mogelijke benadering voor de organisatie. Agressie hoort bij mensen en bij het verdedigen van belangen. Jouw medewerkers krijgen hiermee te maken en je kunt ze hierin ondersteunen. Wij zorgen ervoor dat de medewerkers in balans tot de organisatie een effectief leertraject krijgen aangeboden.

Dat is de volgorde:

We hebben een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden daarin wordt onder andere bepaald:

 • Hoeveel medewerkers het traject kunnen/mogen volgen;
 • Wat de tijdsinvestering is per persoon en per groep;
 • Welke doelen voor de organisatie van belang zijn.

Na akkoord:

 • Zet de organisatie een uitnodiging uit;
 • Na inschrijving wordt een tijdslijn uitgezet;
 • Een eerste korte kennismaking met de deelnemers;
 • Start traject na planning.

Bij alle trajecten, trainingen of cursussen kan gebruik worden gemaakt van acteurs en co-trainers.

PW Consultancy werkt samen met tal van freelance trainers en acteurs. Hierdoor blijven de overheadkosten laag en kunnen we de diensten aanbieden tegen scherpe tarieven.

Interesse gewekt? Neem contact met ons op!

Ben je benieuwd naar een traject, cursus of training voor het omgaan met agressie? Stel vrijblijvend jouw vragen of verzoeken via een bericht of bel naar het volgende nummer: 06-11301303. Wij staan je graag te woord en samen bekijken we wat wij voor jou kunnen betekenen!

Individuele coaching

Coaching intensief

Teamcoaching

Ik geloof in de positieve psychologie waar het doorontwikkelen van de eigen kracht en kwaliteit van de mens centraal staat.

Share This